Over mij

Mijn naam is Annalisa Vu, professioneel visagiste en haarstyliste, getrouwd en tevens trotse moeder van Caithlin, Milynn en Damian. In 2013 heb ik, na het afronden van diverse all-round visagie & haarstyling opleidingen en masterclasses, van mijn passie ‘Beauty’ mijn werk gemaakt.

Zolang ik mij kan herinneren was ik al gefascineerd en geïnspireerd  door make-up en mode. Als klein meisje van drie jaar oud liep ik als ik de kans kreeg op hakjes, was ik altijd bezig om zelf mijn outfits uit te zoeken en deed ik stiekem de make-up op van mijn moeder.

Mijn moeder vertelde me hoe geïnteresseerd en geïnspireerd ik naar mijn tante keek als zij haar make-up deed voor de spiegel. Zodra mijn tante weg was, pakte ik haar mooie dure make-up om het vervolgens op mijn eigen gezichtje te smeren. Of mijn tante daar zo blij mee was…

“DAT IK ALS PROFESSIONEEL VISAGISTE EN HAARSTYLIST ZOU GAAN WERKEN, WAS SLECHTS EEN KWESTIE VAN TIJD.”

Mijn creatieve en modieuze ooms en tantes in Londen, zijn altijd mijn grote inspiratiebronnen gebleven. Toen zij vanuit Vietnam gevlucht waren en Londen (de stad van de mode) hun woonplaats werd, moesten ze hard werken om een nieuw bestaan op te bouwen. Zij hebben hun creativiteit ingezet en zijn als medewerkers in een naaiatelier begonnen in de mode industrie. Uiteindelijk zijn ze een bedrijf begonnen  waar ze niet alleen kleding gingen maken maar zelfs ontwerpen.

Mijn ooms en tantes hebben hun creativiteit en gevoel voor mode zelfs ingezet op hun eigen bruiloften. Van de versiering en de trouwjurken tot aan de make-up en haarstyling van de bruid en gasten aan toe. Ze hebben alles zelf in de hand gehad.

Dat ik als professioneel visagiste en haarstyliste aan de slag zou gaan, was slechts een kwestie van tijd. Nog elke dag geeft het mij ontzettend veel voldoening als ik mensen zelfverzekerd hun weg zie vervolgen, naar een belangrijke afspraak of zelfs naar het altaar, doordat ze sterker in hun schoenen staan nadat ik hun schoonheden heb mogen benadrukken.